Quand il pleut
Blijf op de hoogte en volg Peer
01 Juni 2013 | Nederland, Uden
Het leven onder een capuchon is best te doen, alles wordt wel nat en koud (vrijdag 6%!), je bril beslagen, als je op de kaart wilt kijken wordt die ook nat, gemier met je `iphone met de route erop. Maar wat echt jammer is is dat er zo'n grouwsluier hangt over dat prachtige landschap. Zojuist toch maar m'n schoenen op de verwarming gezet om ze morgen droog te hebben.
Maar er zijn ook leuke dingen. gisteravond was het gezelschap aan de stammtisch zeer geinteresseerd in mijn voetreis. De volgende ochtend had de hotelier een warm amandelbroodje klaarliggen voor onderweg, en ik hoefde de rekening van het hotel en het eten niet te betalen zo fasciniert was hij.
Na Basel is ook langzaam de pijn in mijn been weg. Daar kan geen regenbui tegenop, je kunt weer je gedachten laten lopen of helemaal gedachtenloos lopen. Dat ging zo goed dat ik op een gepaald punt hlemaal verkeerd liep, terwijl het supergoed stond aangegeven. Even daarna kreeg ik een lift aangeboden van iemand bij een waterzuiveringsinstallatie, die ik deze keer wel accepteer ter compensatie van de omweg. Er stoppen vaker mensen die een lift aanbieden, die zijn dan wel enizins verbaasd als je dat niet accepteert. Het is en blijft een voetreis.
Eergisteren kwam ik langs de autoweg een backpakster tegen, even kort kennisgemaakt langs de kant van de weg. Zij maakte een soort culurele pelgrimsreis van Fribourg naar Berlijn. De reis op zich is een kunstproject.
Dat is hier ook geweldig de bewegwijzering van de wandelwegen, even goed als op de autowegen. Dat maakt dat je zeer relaxed kunt wandelen. De dorpen zijn fantastisch hier, mooie grote boerderijen, echt prachtig Zwitserland.Nu ben ik in Murten aan de Murten-See, een oud pitoresk stadje. Ook Soloturn is een schitterende stad. Nu alleen nog wat zon over dat gevarieerde landschap.
Over een week ben ik in Vevey, daanra de pas over.Hopelijk kom ik de grote St Bernardpas over, er is deze week nog een meter sneeuw gevallen.
02 Juni 2013 - 09:13
Jan:
Hoi peer, fantastisch dat je al zover hebt gelopen. Helemaal bij Basel al! Te voet, en dat terwijl ik zelfs naar Nijmegen de auto nog pak. Ik zal mijn leven ook eens gaan beteren. Hier schijnt inmiddels bij uitzondering de zon!
Veel succes verder, leuk om je berichten te lezen! -
02 Juni 2013 - 10:27
Suze!:
Klinkt, ondankt de regen positief Peer! Goed bezig! -
02 Juni 2013 - 15:47
Jaap:
Je prestatie wordt met iedere regenbui groter. Ben qua ontbering gisteren solidair met je geweest; een bak herrie over me heen laten komen: Rammstein. Met een spectaculaire afsluiting.
Ik zie je al lopen in de bergen: kou, sneeuw, regen, steile afgronden, je handen bevroren, helikopters die je zoeken; "Opa" "Ja Tibbe" "Vertel nog eens een spannend verhaal toen je over de wereld liep".
Vul zelf in en kleur de plaatjes. -
02 Juni 2013 - 16:24
JanWillem:
Hallo Peer,
Als ik het goed begrijp gaat het eigenlijk best goed! Het lijkt mij een hele ervaring op zo op je zelf te zijn aangewezen. Niks delegeren, gewoon zelf doen....
Je bent al een behoorlijk stuk op weg, en het weer wordt volgens mij beter. Hou je haaks!! -
02 Juni 2013 - 16:50
Trudi:
Met of zonder veel regenbuien: het blijft een geweldige prestatie en iedereen geniet van jouw verhalen hier en aan de verschillende stammtischen. Blijf zo doorgaan! Toi-toi -
03 Juni 2013 - 09:05
Liesbeth:
Ha Peer,
Gisteren waren Bart en Jacq hier en hoorde ik voor het eerst dat er een verslag van jouw tocht te lezen was op internet. Vanochtend gelijk gekeken en je verhalen gelezen, erg leuk.
Ook al loop je op gebaande paden en slaap je in comfortabele hotels, dat maakt het voor mij niet minder stoer en moedig: 'Wie iets waagt verliest (soms) even zijn houvast, wie niets waagt verliest zichzelf''. Deze wijze woorden zijn niet van mij maar van Kierkegaard.
Houd je goed, ook namens Rob natuurlijk, Liesbeth