De Innerlijke Mens
Door: Peer
Blijf op de hoogte en volg Peer
24 Mei 2013 | Nederland, Uden
24 Mei 2013 - 19:04
Flaccus:
Peer,
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog niet snap, wat jij aan het doen bent en waarom. Zal wel aan mij liggen, vandaar dat ik een korte schriftelijke studie heb gewijd aan 'het zich te voet voortbewegen'. Dat kan blijkbaar op vele verschillende manieren: banjeren, benen, darren, doodlopen, doorstappen, draven, drentelen, dribbelen, gaan, hardlopen, hinkelen, hollen, hompelen, ijlen, ijsberen, joggen, keutelen, klossen, klunen, kreupelen, kruipen, kuieren, laveren, marcheren, omlopen, pikkelen, rennen, scharrelen, schrijden, schoffelen, schuifelen, sjokken, sjouwen, slaapwandelen, slenteren, slijpen, sloffen, slungelen, snelwandelen, sprinten, stappen, steltlopen, stiefelen, stieren, stormen, strompelen, sukkelen, trekkebenen, tippelen, treden, trimmen, trippelen, tuinen, voortschrijden, wachtlopen of zaklopen. Dat laatste heb ik in onze jeugd nog wel eens gedaan, maar zoals je weet heb ik nooit gewonnen.
Nu lees ik gretig al jouw verhalen: Verbum Petrus lucerna pedibus nostris. Langzaam begint het mij te dagen. Jij gebruikt je eigen vocabulaire om je heldendaden te beschrijven: vertrekken, beginnen, starten, lanceren, aflopen, heenlopen, goed gaan, ploeteren, stijgen, meelopen, verkeerd lopen, ontberen, bevestigen, vastdoen, aankomen, schrijven, verhelpen, krijgen, vasthouden, doorlopen, vertrouwen, aanpassen, aanpoten, aandacht trekken, staan, koekeloeren, onderschatten, draagbaar maken, doorstaan, drinken, eten, scheiden, doorbijten, beslissen, ingrijpen, wandelen, kopen, omgooien, vlak lopen, trotseren, hopen, spreken, omgaan, volgen, doorprikken, afplakken, verademen, herinneren, wegzetten, hard werken, opleveren, mooi lopen, zien vliegen, wegtrekken, ontmoeten, lachen, genieten, relaxen,kiezen, ontvangen,stucken, liggen, spoelen, kijken, discussiëren, etc.
Met andere woorden: de woorden van Peer verlichten onze voeten.
Groeten,
Flaccus