Op Dreef (door weer en wind) - Reisverslag uit Uden, Nederland van Peer Bakel - WaarBenJij.nu Op Dreef (door weer en wind) - Reisverslag uit Uden, Nederland van Peer Bakel - WaarBenJij.nu

Op Dreef (door weer en wind)

Door: Peer

Blijf op de hoogte en volg Peer

19 Mei 2013 | Nederland, Uden

In Speyer heb ik even hard gewerkt aan een nieuwe route, en dat heeft opgelevert. Ook is de rustdag goed geweest voor mijn been en voeten. In plaats van door het bergachtige Schwarzwald loop ik nu langs de Rijn. De Rijn-Radweg Speyer-Basel. Het is een fietsroute, de Pfalzer Jacobsweg loopt daarmee gelijk. Na al die bossen is het mooi lopen langs de rivier, door de uiterwaarden, door velden en langs vennen. In plaats van valkjes en buizerds nu ooievaars en ganzen. Er vloog er een vak voor me voorbij, toch wel een hele vliegmachine zo'n gans. De pijn is de afgelopen dagen weggetrokken, daardoor heb je ook weer meer aandacht voor je omgeving, de natuur, de geuren van het veld.
Na Speyer ben ik in Geremersheim aangekomen, daar heb ik twee sympathieke kerels ontmoet, Twan en Patrick. Zij waren daar voor wedstrijden dynamisch pistoolschieten, waar zij enthousiaste en succesvolle beoefenaars van zijn. Samen gegeten en veel gelachen, ze waren niet verstoken van een flinke portie brabantse humor (zacht uitgedrukt)
En vrijdagavond zijn Lout en Kim samen met Suze aangekomen. Ik heb zaterdag met Lout een traject gelopen. Het was schitterend weer. De meiden zijn Karlsruhe ingegaan en hebben ons 's mddags opgepikt in Munchhausen. Daarna een (paar) terras(jes) gepikt en lekker gegeten. Een topdag, als je zolang alleen op stap bent geweest geniet je extra van vertrouwd, leuk gezelschap, je kinderen (en Suze en van Bakel go waaay back!). Door het mooie weer was het een echte vakantiedag.
Vanochtend relaxed ontbeten, koffie gedronken, daarna ben ik weer in Munchhausen afgezet. Een korte route van drie uur op de zondagmiddag, waarvan anderhalf in de stroomende regen. Een kleinigheid houd je toch. Maar Basel ligt al in zicht en ik begin in het ritme te komen.

• 19 Mei 2013 - 18:51

Flaccus:

Hoi Peer,

Mooi dat het nu weer goed (ver)loopt, ook gezellig met Brabanders en de Jeugd. Terwijl jij door de regen liep, was het hier een dag mooi weer, warm zelfs. In plaats van wandelen heb ik me handmatig met de natuur bezig gehouden door de bomen en struiken die ik op mijn verjaardag kreeg in onze tuin te planten. Abrikozen, pruimen, kersen, appels en peren, wij kunnen de crisis overleven in eigen tuin. Vanavond naar Jazz in Duketown, wellicht ook een terrasje pikken.

Groeten, ook van Sylf,
    Flaccus

• 19 Mei 2013 - 19:44

Dorrie Seijffert:

Hai Peer,

Hier je verslag in het Italiaans!
    Notizie da Peer, il signore che sta camminando dall'Olanda a Casalini (Panicale)!
    A Speyer ha studiato una nuova rotta, e per un giorno ha riposato gamba e piedi dolenti. Invece della Foresta Nera ora passa lungo il Reno, più pianeggiante. Gode della bellezza della campagna più aperta, ora invece di falchi uccelli di bosco incontra cicogne e oche selvatiche. Ha incontrato due tipi simpatici e i figli sono venuti a camminare un giorno con lui. Anche se per 1 1/2 ora ha trovato la pioggia il tempo sta migliorando e anche la sua morale.
    Forza Peer, ti aspettiamo il 19 luglio a Casalini!

• 20 Mei 2013 - 12:47

Christl:

ha Peer

Goed te horen dat het beter gaat met je been.Bij ons gisteren een stralende dag en voor de eerste keer ons kleinkind op bezoek.Super vier generatie s op de foto.Opa Harry,Dan,Niels en Filip.
    Gisteravond ook Jazz in Duketown,dr Lonny Smit.Flaccus en Sylv niet gezien.
    Peer Wandel ze en ik ga je volgen,leuke foto s met de familie.gr ook van Dan.

• 20 Mei 2013 - 20:07

Nicole:

Hoi Peer je bent alweer even onderweg en zo te lezen houd je het voorlopig wel uit met af en toe een ontmoeting als oppepper. Lekker vlak zo langs het water he. Henny en ik hebben daar ook een keer gefietst, mooie omgeving en niet zo tuttig als ik vooraf vreesde. >Ik moet nu snel naar onbze fietsgasten keep on walking groetjes

• 21 Mei 2013 - 14:57

Dorry:

Het blijft spannend om je reis te volgen Peer..
    alhoewel de bezuinigingsreis van de gemeente Uden ook de nodige hobbels oplevert!!
    Genoeg te vertellen als je weer terug bent!!
    geniet ze !!
    ps er is nog niemand voor de vlaggetjes geweest.. wie komt ze halen???